Geen producten (0)
Geen producten (0)

Sushimaker (sushi bazooka)

€ 11,95 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Omschrijving

Ben jij ook zo dol op sushi? Deze sushimaker (ook wel sushi bazooka genoemd) is een handig hulpmiddel om de perfecte sushirol te maken!

Basisbereiding voor maki sushi:

  1. Klap de sushimaker open en vul beide helften met sushirijst (invetten is niet nodig).
  2. Gebruik de bijbehorende staaf om de rijst aan te drukken en in het midden een holte te maken voor je vulling. Bijv.: sesamzaadjes, kwepie, zalm en avocado, of sesamzaadjes, kwepie, tonijn en avocado, of truffelmayonaise, sesamzaadjes, gerookte kip, komkommer en avocado. Eigenlijk kan alles, dus leef je uit en bedenk je eigen favoriete vulling!
  3. Leg de staaf met het uiteinde in de sushimaker en vouw de sushimaker dicht. Sluit af met de dop. Draai de staaf een aantal keren rond, tot je hem door kunt drukken en druk lichtjes aan tot hij niet verder kan. 
  4. Omwikkel een bamboomatje met vershoudfolie en leg er een vel nori op met de ruwe kant naarboven. Verwijder de dop van de sushimaker en duw de sushirol op het norivel. Rol op. Bevochtig het uiteinde van het norivel met wat water om de rol dicht te plakken. Ik wikkel de sushirol altijd strak in vershoudfolie en leg hem minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven. Zo kun je hem makkelijker snijden. 

Serveer de sushi met lichte sojasaus, wasabi, furikake (optioneel) en ingelegde gember. Smullen maar! 

 

 

Ook interessant

€ 12,50
€ 13,50

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.